40 st
1½ dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
½ msk snabbkaffepulver
1½ dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
½ msk snabbkaffepulver
Garnering: 3/4 dl kakao
1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
2. Bryt chokladen i bitar och tillsätt chokladen tillsammans med farinsocker, vaniljsocker och snabbkaffepulver i kastrullen.
3. Rör tills chokladen har smält.
4. Låt stelna i kylskåpet i 1-1½ timme (jag brukar ha den där över natten).
5. Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla dem till kulor.
6. Sikta över kakao.
Förvara i kylskåp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar