fredag 23 december 2011

DAN FÖRE DOPPAREDAN!

Idag har jag gjort klart mina chokladtryfflar och de är verkligen hur goda som helst!! Därför delar jag med mig av receptet till er:


40 st
1½ dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
½ msk snabbkaffepulver

Garnering: 3/4 dl kakao

1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.

2. Bryt chokladen i bitar och tillsätt chokladen tillsammans med farinsocker, vaniljsocker och snabbkaffepulver i kastrullen.

3. Rör tills chokladen har smält.

4. Låt stelna i kylskåpet i 1-1½ timme (jag brukar ha den där över natten).

5. Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla dem till kulor.

6. Sikta över kakao.

Förvara i kylskåp!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar