Dajmtårta ca 15 bitar
Tas ur frysen strax innan den ska serveras.
Ungstemp: 150 grader
Maräng:
100 g nötkärnor (ska vara lättrostade, men det struntar jag i..) Jag använder mig av hasselnötter!
100 g nötkärnor (ska vara lättrostade, men det struntar jag i..) Jag använder mig av hasselnötter!
3 äggvitor
2 dl socker
Glass:
3 äggulor
½ dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 dubbel-dajm + en dubbel-dajm till garnering
Gör så här:
- (Rosta nötterna lätt i en torr, het stekpanna.) Hack dem (eller kör dem i matberedaren, det gör jag!). Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare en stund. Rör ner nötterna.
- Bred ut marängen, på en lätt smord och mjölad plåt eller på bakplåtspapper, till en rund botten på ca. 26 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca. 45 min. Låt svalna.
- Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Krossa dajmbitarna och blanda ner dem i smeten.
- Gör en foliering runt marängbotten (jag skippar dock detta). Den ska vara några cm högre än marängen. Häll glassmeten på marängen och bred ut den jämnt. Gör ev. ett mönster i grädden med en gaffel.
- Frys tårtan i minst 5 tim. Ska den stå längre i frysen bör den täckas med folie.
- Dekorera tårtan med dajm och frukt eller sikta kakao över tårtan innan den serveras.
åh ska definitivt pröva på det nångång (:
SvaraRaderaJa, gör det! Den är hur god som helst!! :)
Raderajummmie!
SvaraRaderawww.smnth-s.blogspot.com
LOVE